Guider och personal

Detta är teamet ni möter när ni hälsar på hos oss. Vi ser fram emot att få träffa er under er vistelse i Åre, oavsett om det är under vår arbetstid eller fritid.

Tom Manselin

Tom är Ålänning i grunden men med en stor passion för natur och fartfyllda aktiviteter. En ledig dag tillbringas ofta med familjen, då helst uppe på berget iförd skidor eller vandringskängor. Har sysslat med idrott hela livet och tränat allt från landslagsmän och -kvinnor till motionärer. Är utbildad inom ledarskap och friluftsliv.

SONY DSCAlexandra Hafmar

Alexandra kommer från dom djupa skogarna nere i Småland där det enligt henne själv egentligen är alldeles för platt. Är sedan flera år tillbaka Årebo och trivs bäst på fjället. Hon tillbringar sommartid helst sin tid på hästryggen eller på downhill-cykeln, vintertid är det turer med splitboarden som gäller. Pluggat produktutveckling på Campus Åre, samt certifierad Wilderness First Responder.

Olga Nordquist 

Olga flyttade till Åre för att plugga till Vildmarksguide och få vara utomhus året runt, i alla väder. Hon älskar att ha naturen som lekplats, vardagsrum och arbetsplats. Får hon vara ute, fika och kanske tända en eld är det alltid en lyckad dag, oavsett om det är en dag på klätterklippan, en springtur på fjället eller en femkamp på stranden.

Gunnar Larsson

Gunnar kommer från Dalsland, landskapet där civilisationen (som vi känner den) inte riktigt nått fram ännu. I detta landskap är således Gunnar uppväxt med myter såsom “fiber-bredband” och “obegränsad telefontäckning”, vilket är något som tydligt återspeglas i hans karaktär. Han gillar att jaga samt vistas i skog och mark i alla väderslag. Gunnar är utbildad fjälledare och guidar även på andra platser än Åre. Han titulerar sig själv även som längdskidåkare och “modig ponnyryttare”. (OBS. Gunnar är den till vänster i bild, iförd mössa om detta ej framgår).

SellbergMagnus Sellberg

Dalmas i exil, men fjällen vägde tyngre än knätofsarna. Löpning, vandring, telemark och längdskidor är de aktiviteter som ligger Magnus varmast om hjärtat och som tar upp mesta delen av hans tid. Utbildad naturguide och har jobbat med människor större delen av sitt liv. Magnus driver också företaget Rent A Plagg.

Profilbild Rickard Explore ÅreRickard Fredriksson

Kommer ursprungligen från Dalarna så ibland skiner “dalmålet” igenom. Fiske, jakt och friluftsliv är högt prioriterade fritidsintressen och under hösten spenderas åtskilliga kvällar med att “locka på älg” i de jämtländska skogarna, vilket enligt honom själv den av alla företagets aktiviteter som ger honom mest adrenalinpåslag!?! Rickard är utbildad flugfiskeguide och det är han som äger bolaget samt jobbar med försäljning.