Om oss

Vår story

Explore Åre växte fram ur en dröm om att kunna bo och verka i Åre, året om och där försörjningen också skulle utgöras av en rolig och meningsfull sysselsättning. Egna äventyr, att umgås med människor och själva genomföra allehanda aktiviteter var sådant vi gillade, så steget var därmed inte långt till att starta ett upplevelseföretag, där vi på arbetstid skulle kunna kombinera dessa delar.

Med utgångspunkten i att “vi själva skulle vilja vara gäster hos oss själva” togs de första upplevelserna och aktiviteterna fram, vilket visade sig vara en framgångsfaktor och sedermera ett förhållningssätt som följt med oss sedan dess.  

Under årens lopp har vissa aktiviteter förfinats, nya upplevelser tillkommit medan andra delar av olika anledningar lagts “på hyllan”. Idag är Explore Åre ett väletablerat aktivitets- och upplevelseföretag, specialiserat mot framförallt grupper på besök i Åre.

Årtal och större händelser

2010 Explore Åre startas av de två Åreborna Rickard Fredriksson och Stefan Jarlhed.

2011 Rickard tar ensam över driften av bolaget.

2012 Explore Åre flyttar sitt kontor och lager till Hotell Åre Continental Inn och får tillgång till större ytor och riktigt kontor.

2018 Explore Åre startar dotterbolaget Åre Nature Adventures som under detta varumärke tar över den del av verksamheten som tidigare fokuserat på internationella privatgäster. Målet med denna avknoppning är att båda bolagen till 100 % skall kunna fokusera fullt ut på sin huvudmålgrupp, där Åre Nature Adventures fokuserar på mindre grupper med privata gäster (vilka ofta önskar hög personlig service) och Explore Åre fokuserar på aktiviteter och upplevelser för större grupper såsom skolklasser, svensexor och konferenser samt till viss del även volym/standardprodukter för privatgäster. 

2019 Fredrik Schillgard blir ny delägare i Explore Åre. Fredrik kommer närmast från en lång tjänst som platschef på ett av byns andra stora aktivitetsbolag, så denna förstärkning gör att Explore Åres organisation, nätverk samt erfarenhet av såväl branschen som byn blir ännu större. 

2019 Explore Åre förvärvar tillsammans med företagets ägare en fastighet på 10 ha mark med ett gammalt vildmarksläger på. Marken ligger strategiskt i området mellan Åre Björnen och Fröå Gruva och lägret går under namnet Fröålägret.

2022 Explore Åre förvärvar tillsammans med företagets ägare ytterligare markbit på ca 8 ha i utkanten av Åre, dit många gruppaktiviteterna för svensexor och skolresor förläggs. 

Vision

”Att skapa glädje i många människors liv och vara Åres självklara leverantör av aktiviteter och upplevelser”.

Affärsidé

“Att med överraskande hög och snabb service, året om erbjuda egna innovativa aktiviteter och upplevelser till grupper, företag och volymprodukter för privatgäster på besök i Åreområdet, samt även hjälpa till att boka/sälja andra underleverantörers aktiviteter”.

Kärnvärden

Glädje, Innovation, Snabbhet, Säkerhet, Äkthet och Ödmjukhet.