Rickard Fredriksson VD

Om Explore Åre

Vision

”Att skapa glädje i många människors liv och vara Åres självklara leverantör av aktiviteter och upplevelser”.

Affärsidé

“Att med överraskande hög och snabb service, året om erbjuda egna innovativa aktiviteter och upplevelser till grupper, företag och volymprodukter för privatgäster på besök i Åreområdet, samt även hjälpa till att boka/sälja andra underleverantörers aktiviteter”.

Kärnvärden

Glädje, Innovation, Snabbhet, Säkerhet, Äkthet och Ödmjukhet.

Vår story

Explore Åre växte egentligen fram ur en dröm om att kunna bo och verka i Åre, året runt och där försörjningen också skulle utgöras av en rolig och meningsfull sysselsättning.

Med utgångspunkt i ovan nämnda förutsättningar började vi vår produktutveckling utifrån vad vi själva redan uppskattade att göra på vår fritid i och omkring Åre samt att vi försökte hitta och tillföra nya och spännande aktiviteter till byn som vi själva skulle vilja testa. Detta tankesätt, “att vi själva skulle vilja vara gäster hos oss själva” här även fortsättningsvis följt med oss under resans gång.

Under årens lopp har vissa aktiviteter förfinats och nya upplevelser tillkommit medan andra delar har lagts ner av olika anledningar. Idag är Explore Åre ett väletablerat aktivitetsföretag, specialiserat mot framförallt grupper på besök i Åre. 

Årtal och större händelser

2010 Explore Åre startas av de två Åreborna Rickard Fredriksson och Stefan Jarlhed.

2011 Rickard tar ensam över driften av bolaget.

2012 Explore Åre flyttar sitt kontor och lager till Hotell Åre Continental Inn och får tillgång till större ytor.

2018 Explore Åre startar dotterbolaget Åre Nature Adventures som under detta varumärke tar över den del av verksamheten som tidigare fokuserat på internationella privatgäster. Målet med denna avknoppning är att båda bolagen till 100 % skall kunna fokusera fullt ut på sin huvudmålgrupp, där Åre Nature Adventures fokuserar på mindre grupper med privata gäster som ofta önskar hög personlig service och Explore Åre fokuserar på aktiviteter och upplevelser för större grupper såsom skolklasser, svensexor och konferenser samt till viss del även volym/standard produkter för privatgäster.

2019 Fredrik Schillgard blir ny delägare i Explore Åre och han kommer närmast från en tjänst som platschef på ett av byns andra stora aktivitetsbolag. Denna förstärkning gör att Explore Åres organisation, nätverk samt erfarenhet av såväl branschen som byn blir ännu större.

2019 Explore Åre förvärvar tillsammans med företagets ägare en fastighet på 10 ha mark med ett gammalt vildmarksläger på. Marken ligger strategiskt i området mellan Åre Björnen och Fröå Gruva och lägret går under namnet Fröålägret.

 

 

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

 

 


Comments are closed.

Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial