Skistar i Åre stänger liftarna pga Corona

Skistar i Åre stänger liftarna pga Corona (Covid-19) den 6 april 2020, vilket är nästan en månad tidigare än planerat. Dock finns många andra aktiviteter i Åre för den som ändå befinner sig i byn och känner sig frisk, så här har vi listat några av de upplevelser som fortfarande kan genomföras, antingen på egen hand eller med lokala företag.

Vistelsen i Åre bör givetvis fyllas med härliga aktiviteter även när liftarna står och här ger vi 9 tips till barnfamiljer om vad man kan hitta på under sin semester utanför skidbacken. Aktiviteterna och upplevelserna i denna lista lämpar sig bäst för familjer med barn i åldern 5-12 år, men givetvis kan även yngre och äldre barn vara med på de flesta av upplevelserna.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 1

Besök Tännforsens frusna vattenfall. En härlig och mäktig upplevelse för hela familjen. Ta den egna bilen eller hyr en i byn och ge er ut på äventyr. Läs mer om Tännforsen här.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 2

Mata renarna i södra Årefjällen. Boka en guidad tur med “pick up” i byn och följ med på en tur där ni får klappa renarna och mata dem direkt ur handen. Läs mer om att mata renar.

renmatning-i-are_640

Ovan: Mata de gulliga renarna i södra Årefjällen.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 3

Bada på Holiday Club. Om vädret är dåligt någon dag är det ett måste att besöka äventyrsbadet på Holiday Club. Läs mer om Holiday Clubs äventyrsbad här.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 4

Åk fyrhjuling och släde i vildmarken. Följ med på en fikatur i vildmarken och gör upp eld, grilla marshmallows och drick varm choklad. Läs mer om Snow Quad Famlily Tour här.

 

Ovan: På väg med fyrhjuling och släde ut i vildmarken.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 5

Besök det frusna Ristafallet. Vid Ristafallet har bland annat scener ur Ronja Rövardotter spelats in och här finns också möjlighet att köpa fika i campingen. Läs mer om Ristafallet här.

Aktiviteter utanför pisten när backarna stänger i Åre, tips nummer 6

Isfiska med familjen. Åk ut på en guidad fisketur och försök lura upp fjällröding och fjällöring till middagen. Läs mer om isfiske i Åre här.

åre_fiske_2_640

Ovan: Middagen räddad på isfisketuren.

Här finns även andra aktiviteter och upplevelser i Åre.

Om du har frågor kring hur aktivitetsföretaget Explore Åre jobbar aktivt ned att förhindra smittspridning av Corona (Covid-19) finns mer information här.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se