Vi älskar äventyr!

Published on October 29th, 2012

12

Skotersafari i Åre: Från 600 kr per person!

Boka vinterns och Åres bästa och mest prisvärda skotersafari hos oss redan nu. Våra priser startar från endast 600 kr ex moms per person och vi erbjuder härliga skoterupplevelser i fantastisk fjällmiljö med turer från ett par timmar till flera dagar. Vi skräddarsyr upplevelsen tillsammans med er och utgår ifrån era behov och önskemål. Med ett stort kontaktnät i fjällvärlden blir upplevelsen unik då vi tar er till platser och aktiviteter ni aldrig annars skulle fått uppleva. Slå oss gärna en signal och berätta om era önskemål och vad ni vill få ut av er skoterupplevelse.

För dig som gillar skoter, missa då inte att köra Snow Quad i Åre!

SE MER OCH BOKA SNOW QUAD ONLINE HÄR!

snowmobile in åre skoteruthyrning åre Åre_k_3

Vad ingår i våra skotersafarin?

– Försäkring, guide, bensin, skoteroverall, skor, handskar, hjälm.

– Heldagsturer: lunch.

– Fiske turen: fika & lunch och fiskeutrustning.

Förslag på färdiga skotersafariturer!

Skogsturen c:a 2 tim: Skoterturen går leden mot Järpen  via Helgesjön vidare mot Fröå gruva och tillbaka.

Halvdagsturen c:a 3 tim: Turen går via Helgesjön, Åresjön och upp på Renfjället, vi stannar till vid någon fjällservering där Ni kan köpa fika, vi åker till högsta punkten på Renfjället där vi får en magnifik utsikt över Åre by.

Heldags skotersafari: Turen går via Helgesjön mot Undersåker sen vidare upp mot Trillevallen och upp till
Offsjöarna och Hållfjället där vi åker med en vacker vy mot Anarisfjällen innan vi vänder om mot Åre igen, lunch äter vi på något fjällvärdshus.

Förslag på en 2 Dagars skotersafari: Dag 1 Vi åker till Vålådalen via Trillevallen och Hållfjället. Efter lunch åker vi till Ljungdalen via Vålåstugorna och de mäktiga Härjångsfjällen och med vy mot Helags. Vi bor på Pensionat Helags där bastun är varm vid ankomst.
Dag 2 Vi åker mot Tåssåsen och Kroktjärnsvallen (Bartjan som är ett gammalt samskt viste) via Falkvålstjärnare och Storåkläppen. vidare över Anarisfjällen mer mot Vallbo via Lunndörrsstugorna och Grönvallen, en gammal samisk bosättning där  vi går in och tittar till i kåtorna och ser hur man levde förr i tiden. Lunch äter vi på något värdshus i Vallbo eller OttsjöEfter lunch åker vi vidare mot Åre via  Trillevallen och Undersåker. Framme i byn är bastun varm och här finns även möjlighet till egen relax avdelning.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.12 Responses to Skotersafari i Åre: Från 600 kr per person!

 1. Jenny Ström says:

  Hej,
  Vi är ett arbetslag som skall åka upp till Åre den 15-18 dec. Två av oss åker inte utför och vill hitta på något annat kul. En av oss har inte körkort så därför har vi tänkt oss att vi åker gemensamt på en skoter. Det vi är intresserade av är en Halvdagstur den 17 dec. Är det något ni kan hjälpa oss att anordna och vad skulle det kosta isåfall?
  Mvh
  Jenny

 2. Sofia says:

  Hej jag undrar hur mycket det skulle kosta för en 3 timmars tur?
  Ingen av oss har tidigare kört skoter men vi båda har körkort. Går det att dela skoter och isf vad är skillnaden på priset?
  Jag undrar också om du tror att det finns chans att se ren på fjället?
  Har ni öppet runt den 29:e desember?

  MVH Sofia

  • Explore Åre says:

   Hej Sofia!
   Vi har två- och fyratimmars turer och det går att antingen åka själv eller “dela” på en skoter. Renar finns det gott om, men de går ofta i flockar så ibland ser man ingen och en annan gång kan man se väldigt många 🙂 Normalt brukar det gå att köra skoter i slutet av december. Jag mailar dig lite priser och upplägg på din privata mail. Hoppas vi ses i Åre i vinter!
   /Rickard

 3. Rink says:

  Hi,
  We’re currently in Åre, and are considering a snow scooter safari for 3-4 persons.
  I’d like to know if it is possible this week (given the limited amount of snow fall in Åre), and what the costs are for the different safaris that you offer.
  Hope to hear from you soon. And thanking you in advance.

  With kind regards,
  Rink

 4. Kazzandra says:

  Hej! Jag och min sambo vill åka skotersafari i ca två timmar. Vi är påväg till åre just nu faktiskt. Hur mycket kostar det och finns det nån ledig tur nu i veckan? 🙂 Mvh Kazzandra

  • Explore Åre says:

   Hej Kazzandra!
   Ja, vi har lediga turer i veckan, vi kontaktar dig via den mail du uppgivit så löser vi något.
   Välkomna till Åre!

 5. Katarina says:

  Hej!

  Jag och min sambo ska till åre mellan 27feb – 2mars. Finns det lediga tider för en skotertur på någonstans mellan 2-5h? Vad är det för priser? Vi vill nog dela skoter då, visst får man turas om?

  Tack på förhand!
  /Katarina

 6. Anders says:

  Tjenare,

  Vi är två grabbar som skulle vilja åka på en halvdags tur, nu på tisdag förmiddag den 25 februari. Hur ser tillgängligheten ut hos er och vad har ni för pris på en sådan tar?

  Mvh Anders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial