Skotersafari i Åre, 10 tips för en lyckad tur

Skotersafari i Åres vildmark. Vi har här gjort en lista på vad som kan vara bra att tänka på innan ni bokar ert safari.

Skotersafari i Åre, tips 1:

Bestäm i förväg om ni önskar sitta en eller två pers skoter, dvs om alla önskar köra själva eller om ni önskar dela på körningen. Oftast erbjuds båda alternativen och på de flesta skotrar som används till skotersafari är det “dubbeldyna” som standard.

För dig som gillar skoter, missa då inte att köra Snow Quad i Åre!

SE MER OCH BOKA SNOW QUAD ONLINE HÄR!

Skotersafari i Åre, tips 2:

Bestäm hur lång tid ni önskar vara ute på ert skotersafari. Är det 2 timmar, 3 timmar, 4 timmar eller kanske en heldag? Är det första gången ni skall köra skoter rekommenderar vi en kortare tur men har ni kört en del tidigare kan kanske en halv- eller heldag passa bättre.

skoter i åre_640

Skotersafari i Åre, tips 3:

Bestäm i förväg om ni önskar äta eller fika på er skotersafari? Det finns turer med eller utan stopp för fika/mat och har ni fullt fokus på själva körningen är det bra att skippa fikat, men är upplevelsen lika mycket att umgås med varandra är tipset att boka en tur där det ingår eller ges möjlighet att stanna för en fika. Det finns flera fina restauranger ute i skogen som erbjuder fantastiskt fika. Exempelvis Bergstugan eller Vita renen.

Skotersafari i Åre, tips 4:

Hyra själv eller åka på guidad tur? Vårt tips (om man inte hittar bra i Åres omgivningar) är att åka med på guidad tur. Fördelen med en guidad skotertur/skotersafari är att man slipper fundera på vart man befinner sig utan endast kan fokusera på själva körningen och att njuta av omgivningarna istället för att läsa kartan.

Ovan: Skotersafari i Åre.

Skotersafari i Åre, tips 5:

Vilka aktörer skall man välja när det gäller skotersafari? Det finns många aktörer i Åre som erbjuder skotersafari och ett par av dem (förutom oss själva) är exempelvis JA event eller JF skoter. JA Event kör mestadels på norra sidan Åresjön, upp mot baksidan av Åreskutan och JF skoter kör ofta på andra sidan Åresjön upp mot Renfjället. Det finns även fler aktörer, så vårt tips är att fråga runt och boka med den aktör som ni anser erbjuder mest passande upplevelse.

Skotersafari i Åre, tips 6:

Vilka kläder skall man ha och vad ingår vid skotersafarin? I de allra flesta fall så ingår skoteroverall, skor, handskar och hjälm men dubbelkolla alltid med den aktör som ni bokat med, så ni är säkra på vad som ingår. Den egna utrustningen brukar oftast vara kläder att ha under skoteroverallen samt en kamera för at ta egna bilder.

Skotersafari i Åre, tips 7:

Vem får framföra skotern under ett skotersafari? För att få köra själv så krävs att den som kör har fyllt 16 år samt har någon form av körkort, utfärdat av Transportstyrelsen. För att upplevelsen skall klassas som safari krävs att det maximalt är 10 skotrar per guide samt att man följer en i förväg bestämd rutt. Andra regler gäller om ni önskar hyra skotern själv.

Skotersafari i Åre, tips 8:

Hur fort kör man under ett skotersafari? Farten anpassas efter gruppens förmåga och ett tips kan vara att fråga den aktör som man bokar med vilka andra gäster som kommer bli med på samma tur. Är det exempelvis flera barnfamiljer som är bokade samtidigt som man själv vill köra ganska snabbt så kan man fråga om den finns någon mer lämplig tur. Normalt ligger hastigheten på mellan 30-70 km/h under dessa safaris.

skoteriåre_1000

Skotersafari i Åre, tips 9:

Hur lång sträcka kör man normalt under en skotersafari? Generellt kan sägas att man hinner ca. 20-30 km på en 2h tur, ca. 40-50 km på en 3h tur, ca. 60-80 km på en halvdag och uppåt 150-180 km på en heldag. Är man en ovan skoteråkare så blir man ofta mycket trött på de längre turerna, så vårt tips är att välja kortare turer till en början.

Skotersafari i Åre, tips 10:

Köra skotersafari i dagsljus eller mörker? Båda alternativen har sin tjusning där man i dagsljus får njuta av härliga vyer medan man på kvällskörningen får upplev naturen i mörker där endast skoterns ljuskägla lyser upp bland träden.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se