Att göra i Åre om man inte åker skidor?

I Åre finns otroligt mycket att göra om man inte åker skidor. Åre är en destination med många ansikten och för den som inte vill eller kan åka skidor, snowboard etc finns en hel rad med aktiviteter som vi rekommenderar. Nedan följer listan på olika förslag.

En NYHET i Åre är Snow Quad, passa på att ta en tur med familjen eller vännerna!

SE MER OCH BOKA SNOW QUAD ONLINE HÄR!

1. Kälkspåret Race park

Kälkspåret åre 1 kälkspåret åre 2 kälkspåret åre 3

Kälkspåret i Åre är en nästan 1 km lång pulkabacke som har öppet flera kvälla i veckan. Här kan man antingen lösa en enkel biljett eller för en helkväll. Läs mer om Kälkspåret här.

2, Snowbike i Åre

Snowbike (226)_640 speed snowbike_640 DSC_2428_640_pix

Att köra Snowbike är lika enkelt som att cykla och passar alla som någon gång suttit på en cykel. I Åre hålls kurser samt att man kan hyra sin egen Snowbike för dagen och ge sig ut i backen. Ett perfekt alternativ om man vill hänga med ut backen men inte vill åka skidor eller snowboard. Läs mer om snowbike här.

3, Isfiske med fika

isfiske i åre_liggande_640 Fröåtjärn_640 Närbild öring Åre

I Åre finns många bra vattendrag som lämpar sig väl för isfiske. Borra ditt eget hål, släpp ner pirken, snart känner du ett kraftigt ryck i lina och spö och vips har du just dragit upp kvällen middag. Läs mer om guidade fisketurer här.

4, Hyr en spark

konferensspark_640 Hyra spark i Åre_640 fika på Åresjön _640

I Åre finns sparkar att hyra och om isen ligger klar så är Åresjön den perfekta banan. Ligger det snö på isen kan man montera på bredare medar och istället åka i skoterspåren. Läs mer om att hyra spark här.

5, ATV tur med släde och fika

Skotersafari för barn_640 ATV transport Carins stuga_640 ATV_tur_fika_640

För den som vill uppleva lugnet på baksidan av Åreskutan är en ATV tur med släde ett perfekt val. Turen startar i Åre Björnen och man besöker en mysig stuga på baksidan av Åreskutan där det bjuds på fika och finns möjlighet att grilla korv.

6, Gå på snöskor

snöskor i åre 3_640 snöskor i åre 2_640 Åre gastronomy walk winter4

I Åre finns fina möjligheter att gå på snöskor och man kan antingen hyra egna snöskor själv eller följa med på guidade matvandringar. Läs mer om att hyra egna snöskor här eller guidade matvandringar här.

7, Hunspann. Följ med ut i skogen på hundspannstur. Läs mer om hundspann här.

8, Skoter. Följ med ut på fjället på skotertur. Läs mer om skotertur här.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se