Vi älskar äventyr!

Att göra i Åre – Listan på sommarens 10 bästa aktiviteter

Att göra aktiviteter och upplevelser i Åre på sommaren är ofta mycket smidigt och enkelt. De flesta av aktiviteterna utgår från centrala Åre där man antingen blir skjutsad ut till aktiviteten eller att själva aktiviteten startar i byn. Här finns ett helt smörgåsbord med upplevelser i alla prisklasser och för alla smaker. Här har vi gjort en lista med förslag på olika aktiviteter att göra under sin vistelse i Åre.

Plats 1 på saker att göra i Åre på sommaren: Mountain Cart

Mountaicart_Åre_1_640  mountaincart_åre_couple_2_640 Mountaincart sladd2

Mountain Cart är en upplevelse som passar de flesta gäster i Åre där man själv väljer farten och upplägget. Antingen kan man köra ett långt guidad åk från Åreskutan eller köra en tävling med tre åk i det 1 km långa Kälkspåret. Läs mer om Mountain Cart här.

Plats 2 på saker att göra i Åre på sommaren: Fiske med guide på Åresjön

röka fisk i åre_640 fiske på åresjön (liten) fiskeguide i åre

Åresjön hyser ett gott bestånd av fjällfiskarna öring och röding, men vilka ibland kan vara svåra att komma till tals med. Då kan en guidad fisketur vara ett bra och roligt sätt att komma ut med familjen. Efter turen erbjuds möjlighet att röka eventuell fångst. Läs mer om guidade fisketurer på Åresjön här.

Plats 3 på saker att göra i Åre på sommaren: Paddla kanot

I Åre finns fantastiska vattendrag för att paddla kanot. Här erbjuds allt från heldags guidade turer till kortare turer enligt “self-guided” koncept. Läs mer om kanot för barn här och heldags kanotturer i vildmarken här.

Plats 4 på saker att göra i Åre på sommaren: Hyr bastuflotte

bastuflotte i åre 1 bastuflotte i åre 3 bastuflotte_inredning_1000_pix

Förmodligen Åres skönaste äventyr. Hyr en bastuflotte för en kväll och njut av de fina vyerna, den härliga värmen och ångan från det vedeldade aggregatet samt svalkande dopp i Åresjön. Läs mer om bastuflotten i Åre här.

Plats 5 på saker att göra i Åre på sommaren: Åre Gastronomy Walk

Åre gastronomy walk 6_640 Åre gastronomy walk 4_640 Åre gastronomy walk 3_640

Passa på att avnjuta lokala råvaror och smakprover under en fantastik vandring i Åres storslagna natur. Längs turen görs ett flertal smakstopp där det bjuds på läckerheter samt berättas om de olika producenterna som förädlat produkterna. Läs mer om Åre gastronomy walk här.

Plats 6 på saker att göra i Åre på sommaren: Paddla Stand Up Paddleboard

SUP_yoga_Åresjön_640 DCIM101GOPRO DSC_2936

I Åre finns fina möjligheter att paddla Stand Up Paddleboard. Man kan man antingen hyra en egn bräda eller följa med ut på en guidad tur. Den guidade turen som är en riktig höjdare innebär att man läggare i brädorna uppe vid Tegeforsen och sedan paddlar hela vägen ner till Holiday Club. Läs mer om Stand Up Paddleboard i Åre här.

Plats 7 på saker att göra i Åre på sommaren: Zorbing

zorbing i åre2 konferens möhippa i åre

Zorbing är byns snurrigaste upplevelse där det utlovas mycket skratt och “pirr i magen” för den som vågar prova. Spänn fast er i händer och fötter och rulla utför en backe av gräs. Läs mer om Zorbing i Åre här.

Plats 8 på saker att göra i Åre på sommaren: Klättring

Om du inte testat klättring ännu kan detta vara din chans. Åre har bra klättermöjligheter. Läs mer om klättring här.

Plats 9 på saker att göra i Åre på sommaren: Vattenboll

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA fjällgården2

Missa inte chansen att gå på vattnet under din vistelse i Åre. I vattenbollar finns möjlighet att helt torrskodd gå, springa och trilla på vattenytan. Läs mer om vattenboll i Åre här.

Plats 10 på saker att göra i Åre på sommaren: Cykla Downhill

I Åre finns mycket fina leder att cykla downhill på. Läs mer om downhill i Åre. 

BOKA NÅGON AV SOMMARENS AKTIVITETER REDAN IDAG!

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.


Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial