Vildmarksturen med kanot (heldagstur i fjällen)

Upplev den mäktiga jämtländska fjällvärlden med kanot i sommar. Ta med vänner, familj eller kollegor på denna guidade heldagstur till en av våra absoluta favoritplatser, där vi paddlar längs en å med kristallklart fjällvatten och med de magnifika fjällen som fond. Detta är en upplevelse utöver det vanliga som även passar bra för familjer. Vi färdas i riktning med den svaga strömmen och njuter av omgivningarna samt givetvis görs ett stopp för en härlig utelunch på stranden. 

Samling sker i byn för gemensam färd till ån i egna bilar och när vi kommit fram hjälps vi åt med “shuttle” av bilar, så att ni direkt efter avslutad paddling kan sätta er i era bilar och åka tillbaka till byn.

DENNA UPPLEVELSE BOKAS NUMER VIA VÅRT DOTTERBOLAG ÅRE NATURE ADVENTURES

 

 

Upplevelse

Heldags guidad kanotpaddling i fjällmiljö med lunch där vi även hjälper till med transport (shuttle) av bilar mellan start och mål på paddlingen.

Plats

Samling vid Draklanda (parkeringen vid Åresjön nedanför VM8:an) för gemensam färd i egna bilar till ån.

Tidsåtgång

Heldag (ca. 6 h från samlingen i Åre tills vi är tillbaka i byn igen).

Åldersgräns/vikt

  • Vid varje bokningstillfälle är det obligatoriskt med någon deltagare/målsman över 18 år, vilken ansvarar för övriga deltagare i bokningen.
  • De som paddlar själva (dvs de som sitter sitter i fören eller aktern) bör vara minst 12 år och någon av dessa två bör även vara över 15 år.
  • Mindre barn som sitter på “mitten brädan” utan paddel bör vara minst 5-6 år och max ca 11-12 år (av utrymmesskäl). 
  • Kanoten skall inte lastas tyngre än 250 kg totalt (dvs vikten av gäster och packning är max 250 kg).

Personlig utrustning

Kläder efter väder. Ombyte i händelse av ofrivilligt bad eller väderomslag (packade i vattentät påse).

Även gärna dricksvatten, keps, solskydd och eventuellt en glasögonsnodd samt mobil i vattentätt fodral.

Transport

Samtliga deltagare åker i egen bil från samlingen på Draklanda i Åre till ån. När vi kommit fram till ån hjälps vi åt med “shuttle” så att era bilar står parkerade vid målet för turen.

Övrigt

På turen serveras lunch (menyn kan variera beroende på råvarutillgång, eldningsförbud etc) så ange därför alltid eventuella kostavvikelser vid bokning.

Denna upplevelse är framtagen med hållbarhet i fokus och för att minimera eventuellt slitage på närmiljön har vi med stor omsorg valt ut lämpliga platser längs ån för ilägg, lunch och upptag. Inga spår lämnas kvar i naturen och på rastplatsen finns en enkel vildmarkstoalett. Vidare har vi även en god och nära dialog med berörda markägare och det lokala byalaget. 

Pris

Pris anges per kanot med följande antal deltagare;

För företag och grupper har vi även färdiga koncept med ännu större flexibilitet och till något högre pris, kontakta oss för offert samt förslag på upplägg.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se