Vad kostar Downhill i Åre?

Vad kostar det att köra Downhill i Åre en dag?

Ja, det beror på flera olika faktorer, vilka vi skall redogöra för här. Ska du cykla downhill i Åre en dag eller en vecka? Ska du hyra Downhillcykel i Åre eller tar du med dig din egen? Vi har sammanställt lite olika faktorer och priser och annan fakta som kan vara bra att känna till.

downhill i åre 2  downhill i åre_640  downhillcykling i Åre

Ovan: bilder på Downhill i Åre

Många kommer till Åre för att njuta av den fina sommaren där det även erbjuds många olika aktiviteter och där man kanske undrar vad det kostar att testa på de olika aktiviteterna, exempelvis Downhill. För de som tänkt prova downhill för första gången kan även andra frågor förutom kostnaden vara vart man hyr downhillcyklar och vad man eventuellt mer kan göra i Åre istället och ha lika kul. Allmän information om Åre Bikepark hittar du här och allmän information om downhillcykling hittar du här.

Downhill har blivit mer och mer populärt de senaste åren och varje år kommer fler hit till Åre för att prova på. Inte konstigt heller med tanke på att Åre har den fjärde bästa cykelparken i världen (källa: http://www.worldbikeparks.com/). För er som är i tankarna att komma till Åre och testa så kan det finnas lite frågor, och jag har tänkt att svara på några här.

Vad kostar det att köra Downhill i Åre?

Svar: Om du skall hyra allt och ha ett liftkort så bör du räkna med det kostar cirka 1000 kr för ett komplett paket för en vuxen och kostar kring 800 kr för ett barn att hyra och cykla Downhill i Åre.

Var i Åre kan man hyra Downhillcykel?

Svar: Det finns många aktörer i Åre som hyr ut Downhillcyklar av många olika märken. Fundera först igenom om det är något särskilt märke eller modell du önskar och titta runt och jämför olika erbjudanden. Några av de aktörer som hyr ut Downhillcyklar i Åre är Skistar, Åre Bikes, Åre MTB Center och Åre Downhill.

Mountain Cart – Ett alternativ till Downhillcyklingen i Åre.

Känner man att man gärna inte vill göra en heldagsaktivitet eller bara vill testa något lite snällare än downhill så är vår Mountaincart ett mycket bra alternativ. Mountain cart är en landsnyhet för 2015 och kommer att starta lagom till att liftarna öppnar i juni.

mountaincart i Åre_ glad_2_640 mountaincart_couple_åre_speed_640 mountaincart_family_åre_speed_640

Mountaincart sladd2 Mountaincart WC berg2 mountaincart axel

Ovan: bilder på Mounatin Cart i Åre. BOKA MOUNTAIN CART ONLINE!!!

Var köper man liftkort till Åre Bike Park?

Svar: Liftkort eller Bikepass som det också kallas köper man vid Kabinbanan i Åre eller Skistarshopen på Åre torg.

Guider för nybörjare i Åre Bike Park, finns det?

Svar: Ja, de flesta av uthyrarna erbjuder även guidning i Åre Bike Park.

Vad finns det mer för roligt att göra på Skutan och i Åre Bikepark?

Svar: Så länge man håller sig på vandringsleder så är vandringen fin på Skutan. Vi på Explore Åre erbjuder även guidade Mountain Cart turer där man åker lift upp och slingriga grusvägar hela vägen ner till starten igen. Denna aktivitet passar alla, från mormor med fyraåriga barnbarnet i knät till det “fartglada” kompisgänget. Explore Åre erbjuder också guidade matvandringar, Åre Gastronomy Walk där man kan smaka på olika lokal delikatesser medan man njuter av utsikten. Skysport erbjuder också skärmflyg från Åreskutan.

Åre gastronomy walk 2_640 åre gastronomy walk 2_640 Gastronomy_walk_640

Ovan: Bilder från Åre Gastronomy Walk i Åre

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se