Upplevelser och aktiviteter på praktiken i Åre

Molly Fondelius gjorde under hösten 2013 fem veckors praktik hos oss på Explore Åre. Här berättar hon med egna ord om sina erfarenheter.

elcykel_medstugan_1_1000_pix

Ena dagen befann jag mig i varma och soliga USA och nästa dag i ett sensommarsverige. Redan dagen därpå packade jag väskan hemma i Göteborg för att flytta till Åre där jag omedelbart kastades in i praktikantlivet här på Explore Åre. Jag hade inga förväntningar förutom att jag ville uppleva fjällen och lära mig om turistbranschen. Vilken tur att jag valde Explore Åre som praktikplats!

Efter lite drygt fem veckor som praktikant har jag själv fått testa på både dess aktiviteter såsom Zorbing, Hillcart, QR-spel och SUP samt fått engagera mig i det administrativa arbetet och fått en inblick i hur ett eventbolag fungerar. Utbildningen jag går är Fjäll- & Friluftsliv – Ledarskap på Hållands folkhögskola, alltså bör praktiktiden innehålla en del ledarskapsmoment. Vilken tur för mig att det gjorde det! Jag fick vara med och hålla i olika grenar vid 5-kamper för konferensgrupper, jag har vandrat med gäster i Åre fjällområde, cyklat elcykel med konfirmationsgrupper och konferenser samt genomfört Explore Åres egna mobilspel med gäster. Utöver detta har jag fått förståelse för att det inte bara är pappersarbete och att hålla i aktiviteter som gäller när man arbetar i ett mindre företag. Jag har dessutom fått serva elcyklar och Hillcarts, hugga ved, spela in och klippa ihop en reklamfilm för SUP (Stand Up Paddleboard) och sitta med och göra reklam/söka nya guider vid yrkesmässan på Holiday Club i Åre. Det sistnämnda hände redan andra dagen på jobbet. Jag skulle sitta och svara på frågor om vad företaget gör och vilken slags personal de söker när jag själv var ny. Det var extremt roligt att få kastas in i arbetet på det viset och jag lärde mig nog minst lika mycket om företaget själv den dagen.

Min praktiktid har varit väldigt varierande och rolig. Jag har fått testa på saker jag inte visste fanns och lärt mig ofantligt mycket! Det är tur att jag är en så pass flexibel person och lever efter ”det löser sig”-principen. Det har verkligen gjort att jag har kunnat ta del av allt. Jag ser fram emot att få jobba inom branschen och kommer dra nytta av det jag lärt mig även vid andra tillfällen i livet.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se