Toppturer i Åre: Åres bästa Off-pist med de grymmaste guiderna!

Toppturer i Åre och Åreområdet!

I Åreområdet finns ett stort antal toppar att välja på och vi har koll på de bästa och säkraste förutsättningarna för dagen. Vi tar er med på oförglömliga åk i orörd snö och med högsta säkerhet i Åreområdet.

Att gå på topptur innebär att man för egen maskin tar sig upp på fjället. På fötterna har vi skidor med bindningar där vi kan släppa loss hälen för att kunna gå uppför.  Under skidorna har vi stighudar som är en sorts tygbit som glider lätt åt ena hållet men greppar i snön åt andra hållet. När vi sedan ska åka ner tar vi loss stighudarna, spänner fast hälen och knäpper pjäxorna till skidåkningsläge. Sedan är det bara att njuta av en lång och härlig nedfärd. Det finns få åk som är så välförtjänta och sköna som de då man själv tagit sig upp till toppen utan andra hjälpmedel än med sin egen kraft. Att ha en lokal guide och rätt utrustning på toppturen gör upplevelsen betydligt mer säker och njutningsfull. I våra paket ingår allt!

Topptur till Snasahögarna väster om Åre!

Snasahögarna ligger några mil väster om Åre och är ett av de områden i Sverige som är absolut mest lämpade för att gå på toppturer. Vi slipper långa anmarscher, tar effektiva höjdmeter och har ett stort antal turer, toppar och åk att välja på. Turen börjar med att vi samlas i Åre (alternativt annan plats beroende på var ni bor). Behöver ni hyra utrustning så ordnar vi utprovning av denna innan vi åker från Åre. Sedan åker vi gemesamt västerut mot Snasahögarna som i klart väder snart visar sina mäktiga siluetter mot horisonten.

Beroende på vad ni vill få ut av dagen väljer vi den topp, alternativt de toppar som vi vill nå. Vi väljer de åk som har den bästa snön för dagen och som passar er färdighet bäst. Allt detta bestäms i samråd meder innan turen. Meddela oss gärna i förväg vad ni har för erfarenhet och vad ni vill få ut av turen.

Förkunskaper för topptur i Åre och Snasahögarna:

För denna tur krävs inga andra förutsättningar än att ni ska kunna åka skidor, annat nödvändigt lär vi oss under dagen. Ange däremot vid boknings vad ni har för erfarenhetsnivå så att vi kan se till att ni får ut så mycket som möjligt av dagen.

Mat på toppturen!

På våra toppturer tar vi med oss speciella kolbullepannor och steker en sorts lokal pannkaka med fläsk över öppen eld. Rätten är mycket god, energirik och mättande. Med sådan mat i magen vet vi att ni verkligen orkar få ut max av dagen. Att göra upp eld och mysa en stund i skogskanten blir också ett skönt avbrott då benen får vila en stund.

Paket heldag Snasahögarna!

Pris : 2695 kr/pers alt 1495 kr/pers (Minst två deltagare)

Läs mer här om toppturer i Åre

I priset ingår:  säkerhetspaket (tranciever, spade och sond), topptursutrustning (säkerhetspaket + topptursskidor, pjäxor och stighudar från dynafit) samt i “exclusive” även lunch bestående av “kolbullar” som tillagas över öppen eld samt transport.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se