Nyheter

Published on May 7th, 2012 | by Rickard Fredriksson

0

Stand Up Paddleboard – Glid fram som en Indian på Åresjön!

Nu finns det möjlighet att prova SUP (stand up paddleboard) i Åre i sommar. Stand Up Paddling är en fantastisk motionsform, så kom och testa hos oss på Explore Åre! Det passar alla – såväl yngre som äldre!

Läs mer detaljerad info om SUP!

Vi erbjuder 2 h kurser där vi går igenom många olika moment och ni får motion och träning i form av koordination, rörlighet och balans på köpet, samtidigit som ni får en härlig naturupplevelse på Åresjön.

Under våra kurser går vi vi igenom tekniker, både på land och i vattnet och vi lär ut hur man lättast tar sig upp på brädan i både grunt och djupt vatten samt även från bryggor. Att falla rätt i såväl grunt som djupt vatten och självräddning ingår också.

När vi övat färdigeheterna på land, går vi ut på vattnet. Först får vi lära oss att paddla liggandes och på knä med grundläggande paddlings tekniker och efter några minuter i vattnet brukar man vara redo att ställa sig  upp. Vi visar hur man får rätt hållning och balans ståendes på sin bräda och även hur man paddlar så avslappnat som möjligt.

Om vinden är måttlig paddlar vi en tur längs Åresjöns strand och är det större vågor och blåsigt stannar vi oftast i viken, där vi har lä.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial