Sportlov i Åre – 9 tips på aktiviteter för familjer och barn

Sportlovet i Åre bör givetvis fyllas med härliga aktiviteter och här ger vi 9 tips till barnfamiljer om vad man kan hitta på under sin semester utanför skidbacken. Aktiviteterna och upplevelserna i denna lista lämpar sig bäst för familjer med barn i åldern 5-12 år, men givetvis kan även yngre och äldre barn vara med på de flesta av upplevelserna.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 1

Kälkspåret Race Park. Susa nedför den nästan 1 kilometer långa pulkabacken mellan Fjällgården och Åre torg. Läs mer här om Kälkspåret i Åre.

Kälkspåret i åre

Ovan: Kälkspåret i Åre för hela familjen.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 2

Besök Tännforsens frusna vattenfall. En härlig och mäktig upplevelse för hela familjen. Ta den egna bilen eller hyr en i byn och ge er ut på äventyr. Läs mer om Tännforsen här.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 3

Mata renarna i södra Årefjällen. Boka en guidad tur med “pick up” i byn och följ med på en tur där ni får klappa renarna och mata dem direkt ur handen. Läs mer om att mata renar.

renmatning-i-are_640

Ovan: Mata de gulliga renarna i södra Årefjällen.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 4

Bada på Holiday Club. Om vädret är dåligt någon dag under sportlovet är det ett måste att besöka äventyrsbadet på Holiday Club. Läs mer om Holiday Clubs äventyrsbad här.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 5

Åk fyrhjuling och släde till mysig stuga på baksidan av Åreskutan. Följ med på en fikatur till baksidan av Åreskutan och gör upp eld, grilla marshmallows och drick varm choklad. Läs mer om ATV turen till baksidan av Åreskutan här. 

ATV_tur_åre_myren_640

Ovan: På väg med fyrhjuling och släde till baksidan av Åreskutan.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 6

Besök det frusna Ristafallet. Vid Ristafallet har bland annat scener ur Ronja Rövardotter spelats in och här finns också möjlighet att köpa fika i campingen. Läs mer om Ristafallet här.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 7

Isfiska med familjen. Åk ut på en guidad fisketur och försök lura upp fjällröding och fjällöring till middagen. Läs mer om isfiske i Åre här.

åre_fiske_2_640

Ovan: Middagen räddad på isfisketuren.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 8

Åk kabinbanan till toppen av Åreskutan.  Ta en tur med kabinbanan, ta med lite fika och gräv en “solgrop” i en driva. Läs mer om kabinbanan i Åre här.

kabinbanan-i-are-vestefjell-2_640

Ovan: Kabinbanan på väg upp mot toppen.

Aktiviteter på sportlovet i Åre, tips nummer 9

Testa snowbike i skidbacken. Snowbike är en kombination av skidor och cykel där hela familjen kan vara med. Till en början kan snowbike se svårt ut, men faktum är att det är betydligt enklare än man kan tro. Läs mer om Snowbike i Åre här.

Snowbike (226)_640

Ovan: Snowbike funkar även för de små.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se