Ny delägare i Explore Åre

PRESSRELEASE 2019-09-12

Explore Åre stärker sin organisation med ny delägare

Aktivitetsföretaget Explore Åre stärker sin organisation och sina positioner i byn genom att ha knutit aktivitetsprofilen Fredrik Schillgard till sig, som närmast kommer från en flerårig tjänst som platschef på ett av byns andra aktivitetsföretag men nu alltså väljer att kliva in som delägare i Explore Åre. 

– När jag fick frågan av Rickard om jag var intresserad av att bli delägare i Explore Åre behövde jag inte många minuter att fundera, säger Fredrik. Jag är säker på att vår gemensamma kompetens och erfarenhet inom branschen samt vår lokala förankring och våra nätverk är ett vinnande koncept. Jag tror att detta är något som kommer uppskattas och märkas hos såväl kunder som partners både här i Åre och i övriga Sverige, fortsätter han.

Explore Åre är idag ett etablerat aktivitetsföretag och har en omsättning på runt 4 milj där huvuddelen av omsättningen ligger på aktiviteter och events för företag och konferenser, men även skolklasser, svensexor/möhippor och privatgäster finns bland gästerna. Det senaste året har en stark trend märkts för hållbara konferenser vilket medfört att Åre som destination drar till sig mer företag som vill förlägga sin konferens här, mycket på grund av att tåget går hela vägen in i byn samt all den vackra och lättillgängliga natur och vildmark som finns runt knuten.

– Tajmingen med det ökande intresset för Åre och att vår organisation befann sig i ett läge där vi behövde mer senior kompetens gör att det känns fantastiskt roligt att få välkomna den mycket kompetente och erfarne Fredrik till vårt team här hos oss på Explore Åre, säger VD och numera delägare Rickard Fredriksson.

– Fördelarna med att bli två är många men det innebär också utmaningar vilka vi är ödmjuka inför, säger de två. Nu är vi två som skall leva på detta så det gäller att vi fortsätter att hela tiden behålla den höga servicen samt att utvecklas och ligga i framkant, fortsätter de. Rickard har drivit Explore Åre själv under många år och vi blir nu två som skall leva och driva bolaget framåt, så det är som sagt med stor ödmjukhet och entusiasm som vi går in i detta, avslutar de.

Organisatoriskt kompletterar de båda varandra mycket bra och rollerna inom bolaget kommer hädanefter vara att Rickard tar ett större ansvar för marknad och försäljning medan Fredrik fokuserar på aktiviteternas genomförande och personal. Båda brinner för bygden och känner att Explore Åre nu får ännu större möjlighet att kunna vara med och utveckla Åre som destination.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se