Northern Light Adventure

Följ med ut i natten och spana efter norrsken då vi med snöskor på fötterna och i pannlampornas sken vandrar mellan de snötyngda granarna och upplever en ny dimension av fjällen. Vi gör upp en eld, sitter på renfällar och kokar kaffe under stjärnhimmeln.

Vi utgår från Bergsstugan vid Fröå gruva och går först igenom grundläggande kunskap och teori om naturfenomenet Aurora Borealis samt att guiden även en liten genomgång om hur man på bästa sätt fångar norrsken på bild. Tillsammans vandrar vi sedan ut i natten. En god kvällsfika serveras under turen.

Nothern light sweden_640 snöskor i Åre Norrsken sverige 2_640

snöskovandring i mörker Norrsken sverige_640 Nothern light sweden 2_640

Ovan: Bilder på norrsken tagna i Åre

UPPLEVELSEN BOKAS HÄR VIA VÅR PARTNER

Upplevelse

Enklare snöskovandring (max 2 km) med chans att uppleva norrsken. Guide som berättar om norrsken, information om hur man bäst fotograferar norrsken samt kvällsfika. (Transport inkluderad).

Plats

Pick Up vid de största hotellen i byn (plats för upphämtning anges vid bokning).

Tidsåtgång

2,5 timmar + transport.

Åldersgräns

12 år

Personlig utrustning

Varma kläder och stabila skor

Transport

Ingår.

Övrigt

Skoteroverall och varma stövlar finns att hyra om så önskas, ange storlek på resp. plagg vid bokning. Kombinera gärna med exempelvis renfondu på Bergstugan vid Fröågruva innan aktiviteten (middag bokar ni själva).

Pris

Besök vår partner för aktuella priser.

För företag och grupper har vi även färdiga koncept med ännu större flexibilitet och till något högre pris, kontakta oss för offert samt förslag på upplägg.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se