Konferens i Åre – De 11 bästa tipsen för ett lyckat arrangemang!

Här är listan och länkarna med tips på allt du behöver veta för att lyckas med konferensen i Åre oavsett om ni fortfarande funderar på att lägga konferensen här eller redan valt Åre som destination för konferensen.  Vi på Explore Åre är ett renodlat aktivitetsföretag och då vi bor och verkar här i Åre året runt har vi hyfsad koll på byn och vill med denna lista gärna hjälpa till att dela med oss av lite “local information” med tips så att er konferens blir så bra som möjligt. Här är alltså listan med punkter och hoppas vi ses i Åre om ni väljer att krydda er vistelse i Åre med någon härlig konferensaktivitet.

Åre gastronomy walk 9_640 snöskor årefjällen 3_640 bastuflotte i åre skål_640

1, Vilken säsong bör man välja för konferensen i Åre?

Man kan säga att det finns två huvudsäsonger för konferenser här i Åre. Den största och vanligaste är vintersäsongen och då framförallt under vårvintern då solen värmer som allra skönast. Den andra säsongen infaller under hösten, ungefär från skolstart till början av oktober. Båda säsongerna har sina fördelar där vårvinterns härliga och långa dagar inbjuder till skidåkning och aktiviteter i backarna medan hösten och dess höga klara luft med alla vackra färger är en fantastisk arena för fjällvandring och andra uteaktiviteter. En bubblare är också våren då dalgången under maj och juni verkligen sjuder av liv och grönska och oftast får man då ha fjället och naturen helt för sig själv.

Kontakta oss eller beställ ett produktblad nu!

2, Tips på boende för konferensen i Åre?

I Åre finns ett otroligt utbud av boenden med allt från campingplatser till lyxiga hotell. Det vanligaste under en konferens i Åre brukar vara att man bor på ett hotell eller att man hyr en eller flera lägenheter. När det gäller de större hotellen i Åre brukar man nämna Holiday Club, Copperhill, Tott hotell och Åre Continetal Inn och önskar man lite mindre hotell och mer personliga hotell finns exempelvis Åre Granen, Hotel Diplomat Åregården, Hotel Åre torg, Buustamon och Fjällgården. Vill man hyra lägenheter finns exempelvis duktig AGO mitt i Åre och även nybyggda Åre Lake Lodge samt skistars boenden.09-01-2012_cowi6_Draklanda_small_640

3, Vilka restauranger i Åre passar för konferensen?

Byn Åre kan stoltsera med ett otroligt utbud av restauranger och i dess närhet finns också den prisbelönta restaurangen Fäviken Magasinet. För att nämna några av de restauranger som ligger centralt i Åre och som lämpar sig bra för konferensens middag finns exempelvis Villa Tottebo, Dahlboms på torget, Grappa, BrokenParkvillan, Wersens och Fjällpuben.

4, Tips på backrestauranger i Åre för konferensen?

När magen kurrar och hela gänget befinner sig ute i backen kan det vara skönt att bara kränga av sig skidorna och hoppa in i någon av de många backrestauranger som finns i Åre. Några av dem som vi själva brukar äta eller fika på är Platåkåtan, Åre Ski Inn, Åre 720, Timmerstugan, Hyddan och i Björnen finns Carins krog, Kastrullen och Lilla Tyrolen.

5, Passande transporter till konferensen i Åre?

åre gastronomy walk 2_640Även om Åre ligger ganska långt ut i periferin geografiskt sett så ligger byn ändå centralt till om man tittar transportmässigt. Åre ligger mittemellan städerna Östersund och Trondheim och i dessa städer finns internationella flygplatser. De flygbolag man kan kolla med är Malmö Aviation, SAS och Norwegian. Järnvägen passerar också mitt genom byn och här kan man boka tågresor med SJ, Norrtåg eller Snälltåget. Vill man åka buss eller bil finns E14 som också sträcker sig mellan de båda städerna och sträckan mellan Österund och Trondheim är otroligt vacker, oavsett om man åker bil, buss eller tåg. Ett bussbolag vi rekommenderar är Åre bussen. Vill man åka flygtransfer finns Flygtaxi eller Åredalens taxi.

6, Vart festar och vilka nattklubbar passar för konferensen i Åre?

Åre är känt för sitt party och nattliv och här finns en rad olika nattklubbar att välja på. Alla har sin egen stil men några av de populära uteställena är Bygget, Verandan, Dahlboms på torget, Broken, Beefalo och parkvillan. Flera av hotellen kan också ordna ytor för fest och privata tillställningar.

7, Aktiviteterna för konferensen i Åre.

teambuilding i ÅreAktiviteterna för konferensen i Åre är enligt oss den kanske viktigaste delen. När man befinner sig på en sådan underbar plats som Åre så måste man utnyttja tillfället till en riktigt bra aktivitet, gärna utomhus. Vi på Explore Åre erbjuder de flesta av Åres aktiviteter, så ta en titt på vårt utbud av konferensaktiviteter i Åre för sommaren eller utbud av konferensaktiviteter i Åre för vintern. Det går också bra att beställa vårt produktblad genom att kontakta oss här, vi lovar en snabb återkoppling.

8, Skall man anlita en konferensarrangör vid konferensen i Åre?

Vi tycker att man bör anlita en lokal konferensarrangör (eller aktör på annan ort med bra lokalkännedom om Åre) för att få en så bra upplevelse som möjligt under sin konferens i Åre. Fördelarna är många där de främsta är att dessa kan Åre, har de rätta kontakterna och löser alla eventuella problem som kan uppstå. Ni som gäster kan då fullt ut koncentrera er på att njuta av Åre och fokusera på det ni faktiskt är här för, att genomföra en konferens. Några av de lokala konferensarrangörerna i Åre som vi rekommenderar är Åre Konferens, Fjällkonferens, Active Nation, Skistar och Boka Åre.

9, Rätt kläder för konferensen i Åre?

Att välja rätt kläder och att informera samtliga deltagarna om att ta med rätt kläder är en nyckel till att lyckas med konferensen i Åre. Åre är en fjälldestination och ibland kan det exempelvis vara riktigt kallt under vinterhalvåret med nedåt -30 grader. Det är DSC_2517_700_pixdå mindre roligt att komma fram och inse att klädseln är felaktig och således frysa eller bli blöt under vistelsen. Vi rekommenderar att titta noggrant på väderprognosen några dagar innan ankomst och uppdatera deltagarna på detta. Sunt förnuft råder och vårt motto “kläder efter väder” brukar oftast vara gångbart. Om ni skall göra aktiviteter i Åre med oss och är osäkra på klädseln kan ni kontakta oss för vad vi rekommenderar. Om ni missat att informera om klädsel till deltagarna finns det företag som hyr ut kläder på plats i byn, exempelvis RentAplagg eller Sportbum.

10, Vart finns det konferensrum i Åre?

De flesta hotellen har konferensrum att hyra ut eller att de ingår i de paket som erbjuds. Det finns möteslokaler för 2-340 pers hos hotellen och byns största möteslokal i TV4 arena tar över 1500 pers i biosittning.

11, Vart är bästa afterskin i Åre som passar för konferensen?

Åre är vida känt för sin afterski och ingen konferens som vintertid förläggs i Åre bör missa detta party. Afterskin äger rum på många olika platser i byn och det bästa är att kolla med exempelvis taxichaufförer om vart “dagens hetaste” afteski äger rum. Några av de främsta platserna för Åres afterski är Fjällgården, Timmerstugan, Hyddan, Verandan och Tott hotell.

Fjällvandring på konferensen i Åre_640I Åre finns även en oberoende gemensam organisation som fokuserar på mötesmarknaden och på hemsidan för Åre Conventionbureau finns mycket matnyttigt.

 

 

 

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

 

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se