Hyra långfärdsskridskor i Åre

Hyr långfärdsskridskor i Åre hos oss på Explore Åre.

Att skrinna fram på de många fina isar som vanligtvis finns i närheten av Åre är en fantastisk naturupplevelse då vattendragen där det åks långfärdsskridskor på ofta omges av ett mycket vackert landskap med höga fjäll, djupa dalar och milsvid utsikt som extra krydda. Vi på Explore Åre hyr ut material när du vill ge dig ut på eget äventyr och du väljer själv om du antingen endast vill hyra själva långfärdsskridskorna eller ett helt paket med all utrustning som behövs.

Viktiga prylar att ha med sig under sin långfärdsskridsko tur är förutom själva skridskorna även ispik, isdubbar, kastlina och gärna en ryggsäck. Läs mer här om 10 bra tips att känna till gällande långfärdsskridskor.

Var kan man hyra långfärdsskridskor i Åre?

Långfärdsskridskor hyr du smidigt hos oss på Explore Åre. Här finns mer information om uthyrning av långfärdsskridskor i Åre.

Hyr långfärdsskridskor i Åre banner

Vad kostar det att hyra långfärdsskridskor i Åre?

Hos oss på Explore Åre hyr du smidigt dina långfärdsskridskor för 275 kr/par och dag (då ingår även isdubbar). Det går också bra att hyra till ispik eller kastlina för 50 kr per pryl.

Långfärdsskridskor i Åre 4_640

Vilken typ av långfärdsskridskor hyr ni ut?

Vi på Explore Åre hyr ut en modell som du enkelt fäster på dina egna kängor med en bindning som påminner om de som sitter på en snowboard. Fördelen med detta är att du kan ha dina egna varma kängor på dig samtidigt som risken för skavsår minskar då kängorna förhoppningsvis redan är ingångna.

Dålig lokalkännedom i området eller känner du dig osäker på isarna? Kontakta oss och följ med på en långfärdsskridskotur med guide istället. Vi erbjuder allt från nybörjarturer till längre turer på en hel dag.

 

Långfärdsskridskor i Åre 1_640

Om man hyr långfärdsskridskor hos er, vart rekommenderar ni att man åker?

Vart man skall åka med de hyrda långfärdsskridskorna varierar givetvis på säsong, men generellt kan sägas att de små tjärnarna högt upp i fjällen får fin skridskois tidigast. Sedan lägger sig isen senare och senare ju längre ner i dalarna man kommer. Några förslag på populära sjöar är Ånnsjön, Gevsjön, Ottsjön, Hensjön, Helgesjön och Åresjön.

Om man är en grupp, kan man hyra långfärdsskridskor i Åre då?

Det går bra att hyra långfärdsskridskor om man kommer i en grupp. Vi har 20 par för uthyrning (dock har vi inte ispik och kastlina till alla).

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se