Fröå Gruva Family Adventure

Detta gruväventyr är en familjeanpassad upplevelse där vi förflyttar oss tillbaka i tiden och får uppleva Fröå Gruvas intressanta historia och kultur tillsammans med “Gruv-Emil”. I aktiviteten ingår, förutom allt spännande och lärorikt på Fröå Gruva även en mysig guidad tur med fyrhjuling och vagn mellan Åre Björnen och det gamla gruvsamhället (för att få köra fyrhjulingen krävs B-körkort och endast en åt gången i ert sällskap kan köra den, resten sitter bakpå eller i vagnen). Detta är en aktivitet för er som vill göra något intressant och spännande tillsammans med familjen där alla kan vara med, garanterat en minnesvärd upplevelse som barnen kommer prata om länge.

 

Ovan: Bilder från Gruväventyret.

Kontakta oss för bokning

På vår guidade vandring vid Fröå Gruva får vi följa med under en dag i “Gruv Emils” liv, den dag då han för första gången skall få gå ner i gruvschaktet och börja jobba. Turen sker på barnens villkor och ger en bra och lärorik inblick i hur livet och kulturen på gruvan kunde se ut år 1841, då Adolf Montgomery var platschef på gruvan. Alla barn som vill får också ta på sig en “Emil mössa” och måla sig lite i ansiktet med kol för att komma i rätt stämning.

Upplevelse

Familjeanpassad aktivitet som börjar med en tur på fyrhjuling (där någon vuxen med B körkort kör och resten av familjen sitter i vagnen). När vi kommit fram till Fröå Gruva går vi tillsammans med guiden en sträcka av ca. 1 km och vi stannar även för en enklare fika.

Plats

Samling vid Carins Krog i Åre Björnen.

Tidsåtgång

Totalt ca. 2h

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Personlig utrustning

Oömma kläder efter väder och stabila skor. (Om så önskas även handskar och regnjacka).

Transport

Från samlingsplatsen åker vi gemensamt med fyrhjuling till Fröå Gruva.

Övrigt

Hjälm och glasögon till de som sitter på fyrhjuling ingår, för de som sitter i vagnen behövs inte hjälm. (Hörselskydd för små barn finns att låna).

Pris

Kontakta oss för priser.

För företag och grupper har vi även färdiga koncept med ännu större flexibilitet och till något högre pris, kontakta oss för offert samt förslag på upplägg.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se