Forsränning i Åre – Att tänka på innan du bokar!

När man väl bestämt sig för att köra forsränning i Åre finns några saker man bör tänka på. Vilket typ av tur skall ni köra? Vilket aktivitetsbolag skall ni köra med? Vilken tid på säsongen skall ni köra? Vilken egen utrustning bör man ha? Vilken utrustning ingår? Vad ingår i turen och många andra typer av frågor. Vi på Explore Åre har försökt reda ut lite av frågorna och har ni ytterligare frågor är ni välkomna att kontakta oss. Vill ni läsa mer, se filmer och boka forsränning klickar ni här.

avcraft 19 jul

Vilka forsränningsturer finns det att välja på i Åre?

Det finns två huvudtyper av turer där en är en “familjetur” (medelsvår) och en är en “avancerad tur” (med 18 års gräns). Generellt kan man säga att familjeturen lämpar sig för barnfamiljer och äldre medan den avancerade turen lämpar sig bäst för de som verkligen vill känna på forsens krafter och är i god fysisk form och kan tänka sig att ofrivilligt trilla i forsen ibland. Läs mer om skillnaderna på de olika forsränningsturerna här.

DCIM101GOPRO

Finns det alternativ till forsränning i Åre?

Ja, det finns många alternativ till forsränning i Åre och en vattenaktivitet är Stand Up Paddleboard där det går att hyra egna SUP brädor, gå en grundkurs i SUP eller följa med på guidad SUP tur.

P1010994

Vilken tid på säsongen är bäst för forsränning i Åre?

Säsongen för forsränning sträcker sig från maj månad till september men varierar lite år från år. Generellt kan man säga att det är som mest vatten i åarna tom midsommar och då är det också som mest action. När man närmar sig mitten av sommaren blir det oftast lite varmare och skönare i vattnet medan vattennivåerna är lägre och det blir mindre action. Här är det alltså bara att välja vad man föredrar.

P1040181

Vilket utrustning ingår och vilken skall man ta med sig själv på forsränning i Åre?

Den mesta utrustningen ingår (Hjälm, våtdräkt, flytväst) men det man bör ta med sig själv är underställ på överkroppen, gympaskor med varma sockar, badkläder, badlakan samt gärna varm fleece- eller ylletröja. Läs mer här för komplett lista av eget material till forsränning.

P1010807

Vad ingår i upplevelsen forsränning?

I upplevelsen ni köper ingår flottfärd i gummibåtar i Åres åar och älvar, utrustning för aktiviteten, enklare lunch samt i vissa fall transport.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se