Downhill i Åre Bikepark – Testa då även Hillcart

Funderar du på att cykla downhill i Åre Bikepark i sommar får du inte missa aktiviteten Hillcart under ditt besök i Åre. Hillcart är ett alternativ till downhillcykel där ditt fordon har fyra hjul istället för två. Upp kommer man med skidliften och ner är det tyngdkraften som är motorn. Hillcart körs i Tottbacken i centrala Åre och här finns tidtagningsutrustning så du kan tävla mot kompisar eller familjen. Hillcart är ett “snällare” alternativ i backen än downhillcykel och här kan de flesta vara med och ha roligt i backen. Kanske avsluta dagen med ett Hillcartrace efter downhillcyklingen?

IMG_5923 CIMG1811 hillcartilift kantåkning2

Är downhillcykling farligt?

Nej, vi anser inte att downhill är farligt bara man känner till sina begräsningar och kör med sunt förnuft. Tycker man själv att downhillcyklingen verkar farlig så är som sagt Hillcart ett fullgott alternativ där man på sina egna villkor får testa på känslan att susa utför backen. Hillcart kan även fungera som ett första insteg till alpina sporter sommartid på berget, känns Hillcarten okej är steget inte långt att sedan testa downhill under ditt besök i Åre.

Vad kostar det att cykla downhill i Åre?

Downhillcykling i Åre kostar normalt drygt 1000 kr per heldag inkl hyra av utrustning och ett liftkort. Dock är kostnaden beroende av vilken modell på downhillcykel man hyr. Vill man inte låsa upp sig på en heldagsaktivitet kan Hillcart vara ett alternativ och denna upplevelse tar ca. 60 minuter och kostar 500 kr.

Var hyr man downhillcyklar i Åre?

Downhillcyklar kan hyras på många olika ställen i Åre och det finns runt 160-200 downhillcyklar i byn hos de olika aktörerna. Några av uthyrarna är Åre Bikes, Åre Skidsport, Skistar etc.  Skulle det vara svårt att få tag i de modeller av downhillcyklar i Åre du önskar, kan Hillcart vara ett alternativ.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se