Forskajak och forspaddling i Åre: Vi har allt från “prova på” till flerdagskurser!

Forskajak och forspaddling i Åre. Gå en flerdagarskurs eller en halvdags “prova på” med oss och våra erfarna guider i sommar. Säsongen är i full gång och under våra turer får ni möjlighet att känna på forsens krafter i en speicalbyggd och stabil forskajak. Vi anpassar oss till grupp, slå oss gärna en signal så berättar vi mer. Läs mer om våra erbjudanden här: Forskajak.

 

Lite allmän basfakta om forskajak och forspaddling finner du nedan.

Forspaddling är paddling i åar och älvar med inslag av fors. Forspaddling bedrivs i huvudsak med kanot, kajak eller kanadensare  och skiljer sig därmed från exempelvis forsränning som utförs med gummibåt avsedd för flera personer i båten samtidigt.

Inom forspaddling finns flera olika discipliner där de vanligaste är:

Fripaddling – paddling för rekreation där paddlaren gör korta eller längre turer och ofta stannar för surf och lek i olika vågor och valsar.

Freestyle (forspaddling)  – Tävlingsform där paddlaren på en begränsad tid ska utföra olika trick på en våg eller vals, ofta mycket spektakulärt och intensivt.

Kanotslalom – Olympisk tävlingsdisciplin där paddlaren skall följa en utstakad bana i forsen – snabbaste tiden vinner. Banan är markerad med portar och missad port eller islag ger tidstillägg som bestraffning.

Creeking  – Teknisk, avancerad utförspaddling i brantare vattendrag vanligtvis med lägre vattenvolym men med inslag av vattenfall och svåra passager.

Kajakcross  – Flera forspaddlare tar sig ned för en bana i forsen samtidigt. Tacklingar och prejningar är tillåtna. Fet rock`nroll med andra ord!

Forskajak – Vi på Explore Åre erbjuder paddling i antingen stabila kombikajaker eller mindre forskajaker.

Har ni frågor om någon av diciplinerna eller forspaddling i Åre i allmänhet  är ni välkomna att kontakta oss.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se