Äventyr och praktik i Åre

Jag heter Louise Ullerhed och går på YH utbildningen fjäll och äventyrsledare i Älvdalen. Under utbildningen har man ett antal praktikveckor och jag valde att lägga större delen av tiden i Åre, Jämtland.

åreskutan i skymning_640 utsikt åre_640

Foto: Louise Ullerhed

Företaget som jag varit på, Explore Åre, har verksamhet året runt.  Detta är precis vad jag var ute efter och att få en inblick i ett så pass väl organiserat företag har varit helt suveränt.  Och praktisera i Åre är toppen. Men för vem passar Åre egentligen och vem vill åka dit på sommaren?

I ett hav av olika upplevelser och äventyr i alla dess former är Åre perfekta platsen för semester. Inte bara för familjen, utan faktisktlouiseför hela släkten. Dessutom är Åre ett paradis för kompisgänget, ultimat för konferensen och idealisk för möhippan eller svensexan.

Med tanke på downhill, klättring och vilda forsar är det lätt att tro att semestra i Åre bara är till för dem som letar efter adrenalin. Men byn erbjuder minst lika mycket – om inte mer – för de som söker fridfulla och lugna äventyr. Jag har under min praktik på Explore Åre fått tillfälle att testa och leda några av deras aktiviteter:

S.U.P – Stand Up Paddleboard i Åre
Min personliga favorit. Att stå upp och paddla på en bräda är minst sagt extraordinärt. Att dessutom uppleva klara Åresjön samtidigt är helt ljuvligt! Och det bästa är att när det börjar bli för jobbigt funkar brädan också som den ultimata solsängen.

Vandring i Åre
I Åre med omnejd finns otroligt många olika vandringsalternativ och med olika svårighetsgrader. Men vilken rutt man än tar sig an, är det alltid som balsam för själen att blicka ut över alla fantastiska vyer till fots.

Gastronomy Walk i Åre
Detta är en vacker vandring i otrolig miljö där fyra natursköna stopp tas, för att smaka på lokalproducerade delikatesser. Att kombinera en vacker utsikt med en kulinarisk upplevelse kan vara oslagbart.

Tur på elcykel i Åre
Jag har spenderat många timmar på vanlig landsvägscykel, speciellt senaste året med en sträcka på 30mil i sträck som längst. Under praktiken har jag haft chansen att prova elcykel och nu förstår jag vad som menas med att ta en njutningsfull cykeltur! Trots trötta ben och motvind kan man verkligen fortsätta njuta hela turen.

STORT TACK till de underbara guiderna på Explore Åre för alla äventyr och upplevelser!

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se