Åres bästa paintball

Paintball i Åre kan spelas både sommar som vinter och har du inte provat att spela i snö och kyla kan detta vara din chans. Området där det spelas paintball i Åre ligger en bit öster om byn och du bokar enklast via telefon någon dag innan ni vill spela. Paintball fungerar som aktivitet till framförallt svensexor, möhippor, skolresor eller andra grupper som vill göra något roligt tillsammans i Åre.

Ett alternativ till paintball i Åre är även Åre Outdoor Laser Combat vilket är en ny aktivitet som kombinerar paintballens spänning med dataspelens avancerade teknik. I Åre Outdoor Laser Combat slipper ni kladdet av kulorna färger samt smärtan av att bli träffad samtidigt som aktiviteten har ett lägre pris än paintball. (Gillar ni “smärta” plockar vi gärna fram ett paintball gevär och låter exempelvis brudgummen löpa “chicken-race” när ni andra skjuter). Banan för Outdoor Laser Combat ligger endast 3 kilometer från centrala Åre.

lasetag rök i åre laser3web Laser tag i Åre Glad tjej

Laser Tag i Åre resultat_640 Laser Tag Åre summering_640 Laser Tag Åre samling_640

Ovan: Bilder från Åre Outdoor Laser Combat.

Boka eller får mer information om Åre Outdoor Laser Combat här.

Paintball i Åre på Gris_640

Ovan: Under Åre Laser Combat ges också möjlighet att köra “PAINtball Chicken race” på exempelvis brudgummen (där alla får skjuta 10 skott med riktigt paintballgevär på offret)… Svidande skönt 🙂

I Åre finns även många andra aktiviteter att välja på för svensexor, möhippor och skolresor och möjligheten finns att sätta samman hela paket för grupperna.  Kombinera gärna med exempelvis Bastuflotte på Åresjön.

Kontakta oss för Bokning

paintball i åre 4 paintball i åre 5 paintball i åre3

Bilder på paintball

Nedan har vi försökt svara på lite frågor om paintball i Åre och paintball i synnerhet.

Vem kan spela paintball?

Paintball kan spelas av de flesta från 12 år och uppåt men man skall vara beredd på att det kan göra ont att bli träffad av en paintballkula och att det inte ovanligt med ganska stora blåmärken (vissa tycker detta är en del av sporten och andra kan komplettera med skydd). Hjälm eller mask med visir och glasögon används alltid och man kan köpa till extra skyddsutrustning såsom bröstskydd, handskar etc om så önskas. I Sverige är det 18 års gräns på att inneha paintballvapen men det går bra att spela om man är yngre om det finns någon person som är över 20 år som övervakar det hela.

Kan man spela paintball i Åre?

Ja, man kan spela paintball i Åre såväl sommar som vinter. Ni kan smidigt boka paintball i Åre genom att kontakta oss.

Vad är paintball?

Paintball är egentligen en sport som uppfanns i USA under 70 talet och där man till en början använde utrustning avsedd för att på avstånd markera träd med färg. När man idag spelar paintball brukar man dela  in gruppen i två lag som “leker krig” och där det gäller att på något sätt eliminera det andra laget. Det finns många olika varianter av spelet där de vanligaste är “Capture the flag” där det gäller att hämta en flagga från motståndarens planhalva, “Eliminering” där det gäller att skjuta så många i det andra laget tills ett lag vunnit, “Respawn” där man har möjlighet att fortsätta även om man blivit träffad genom att gå tillbaka till sin bas och “hämta liv”.

Vilken utrustning används i paintball?

De vapen som används i paintball kallas för markörer och drivs av antingen tryckluft eller kolsyra. Markörerna laddas sedan med färgkulor som har ett hölje av gelatin och en vegetabilisk vätska. Kulorna går sönder när de träffar något och där bildas då en fläck med färg så man kan se vart man träffat eller om man blivit träffad.

Är paintball farligt?

Paintball är egentligen inte farligt så länge man följer arrangörens anvisningar och har erforderliga skydd. De vanligaste skorna är blåmärken eller att man får färg på kläderna.

Var kan man spela paintball?

Paintball kan spelas på många olika platser i Sverige och Åre är en av dem. Vill man spela på annat håll finns bland annat paintball i Östersund, paintball i Stockholm, paintball i Göteborg, paintball i Sundsvall, paintball i Umeå samt många andra anläggningar runt om i Sverige.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se