Aktiviteter för barn i Åre – Listan på de 7 bästa tipsen!

Aktiviteter för barn och barnfamiljer i Åre finns det gott om och här har vi gjort en lista på 7 av de främsta aktiviteterna för barn som vi rekommenderar.  Åre kan för många tyckas vara en lekstuga för vuxna, men faktum är att det finns otroligt många aktiviteter även för barnen att göra och framförallt bra aktiviteter där vuxna och barn kan göra saker tillsammans. Givetvis beror det på hur gamla barnen är för vilka aktiviteter som passar bäst men i vår lista har vi räknat med att man är barn upp till 12 år.

Plats 1 aktiviteter för barn i Åre: Mountain Cart

mountaincart i Åre_ glad_2_640

På första plats kommer Mountain Cart, där ni åker utför Åreskutan med barnen i knät (eller om de är över 8 år får de köra själva). Läs mer om Mountain Cart här.

Plats 2 aktiviteter för barn i Åre: Fiske på sommaren

guidad fisketur på åresjön 3_640

En guidad fisketur på Åresjön brukar vara en uppskattad och lärorik aktivitet för barnen. Här får man också se Åre från den “andra sidan” och fisken som fångas tillagas på stranden efter turen. Läs mer om guidade fiskturer på Åresjön här.

Plats 3 aktiviteter för barn i Åre: ATV tur till baksidan av Åreskutan.

Skotersafari för barn_640

Hela familjen kan följa med på en härlig ATV tur med släde till baksidan av Åreskutan. Fika ingår och barnen brukar låna pulkor att åka med i backen som finns bredvid stugan vi fikar i. Läs mer om ATV turen här.

Plats 4 aktiviteter för barn i Åre: Snowbike

Snowbike (226)_640

Barn på från 7-8 år kan köra snowbike så länge de kan cykla. En snowbike är en cykel med skidor och det erbjuds bland annat 2h kurser eller heldags hyra om man först gått minst en 30 min introkurs. Läs mer om Snowbike här.

Plats 5 aktiviteter för barn i Åre: Vattenboll

aktiviteter för barnfamiljer i åre

Testa att göra som Jesus och gå helt torrskodd på vattnet på Åresjön. Vattenboll är bland annat känt från barnprogrammet “sommarlov” och de flesta barn känner igen detta därifrån.  Läs mer om Vattenboll på Åresjön.

Plats 6 aktiviteter för barn i Åre: Kälkspåret Race Park

Kälkspåret åre 1

Ta med barnen och åk pulka i det nästan 1 km långa Kälkspåret. Här finns olika åkdon och möjlighet finns att på egen ansvar köra med små barn tillsammans på vissa ab åkdonen. Läs mer om Kälkspåret här.

Plats 7 aktiviteter för barn i Åre: Bad på Holiday Club

holiday

Om vädret är dåligt så är ett bad på Holiday Club det perfekta alternativet. Många roliga pooler och vattenattraktioner.

Plats 8 aktiviteter för barn i Åre: Paddla kanot

Vi var tvungna att uppdatera listan med en sommaraktivitet till, som passar för barn. Passa på att paddla någon kortare tur med kanot under er vistelse i Åre. Läs mer om kanotturer för barn i Åre här.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Boka er nästa konferens hos Explore Åre idag!

Ring eller maila oss på: +46 (0)647 508 85 eller info@exploreare.se