Nyheter

Published on January 9th, 2012 | by Explore Åre

0

Olycka med Zorbing i Ryssland

Olycka med zorbingboll i ryssland

Men anledning av den tragiska olyckan med en zorbingboll som idag inträffat på en rysk skidanläggning vill vi på Explore Åre först beklaga den fruktansvärda olyckan som inträffat, men framförallt förtydliga och ta avstånd ifrån hur aktiviteten Zorbing verkar ha bedrivits på denna anläggning. Filmen på Zorbingolyckan som visar hur olyckan går till påvisar en rad allvarliga fel och brister hos arrangörerna, vilka inte är förenliga med seriös verksamhet och erforderligt säkerhetstänk. Vi vill lugna alla “Zorbanauter” som under åren “rullat” hos oss och alla som funderar på att testa “världens snurrigaste upplevelse” att det hos oss på Explore Åre är helt tryggt och säkert att genomföra Zorbing. Skulle det av någon anledning finnas minsta risk för olycka ställer vi omedelbart in aktiviteten. Gäster eller media som har frågor eller är oroliga rörande vår verksamhet kan kontakta oss här.

Se en film med zorbing här

 

Zorbing i Åre

 

 

Nedan finns ett citat från Dowhill Revolution som kom ut idag, vilken är den världsledande och seriösaste tillverkaren på marknaden av Zorbingbollar och vilken vi på Explore Åre samarbetar med. Besök gärna deras hemsida och läs mer om deras överlägsna produkter.

 

Om man skall försöka se något positivt i denna olycka så är det kanske att alla lycksökare som kortsiktigt ger sig på att jobba med denna aktivitet får upp ögonen och kanske uppdaterar sina säkerhetsrutiner efter detta. För så länge Zorbing bedrivs med hög säkerhet är produkten fantastiskt rolig och alla borde verkligen prova på denna underbara och annorlunda “farkost”.

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial