Nyheter

Published on May 8th, 2012 | by Rickard Fredriksson

2

Mobilspel – Spela Åres coolaste spel med din smartphone!

Vill ni lära känna såväl Åre som varandra bättre? Då är vårt nya spel Åre Creative Challenge för smartphones den optimala aktiviteten för er. Med en ökad spelkänsla jämfört med vanliga telefoner ger smartphones även en otrolig enkelhet i själva användandet då man använder sitt pekfinger och väljer olika uppdrag och strategier direkt på skärmen.

Själva spelet går ut på att ni med vår egenutvecklade och lättanvända App för androidtelefoner skall lösa olika kreativa uppdrag runt om i byn. Det gäller att samla så mycket poäng som möjligt genom att klara av uppdragen, givetvis belönas bland annat kreativitet med bonuspoäng. Här finns allt från roliga och lärorika frågor till fotouppdrag och andra klurigheter. Förutom alla roliga uppdrag krävs för att vinna över de andra lagen även en strategi där lagmedlemmarna måste samsas och prioritera vilka uppdrag och platser man väljer, eftersom man inte kommer att hinna med allt. Möjlighet finns också att svara pass på frågor eller uppdrag, men då försvinner också chansen att ta poängen. Spelet fungerar lika bra såväl sommar som vinter och vi startar spelet varhelst ni önskar (exempelvis på det hotell ni bor) och själva spelplanen är Åre by.

Den unika Appen är mycket användarvänlig och bygger på två delar varav den ena delen är GPS baserad och den andra delen utgörs av roliga Årefrågor som skall besvaras parallellt med GPS uppdragen, båda givetvis under tidspress. Vissa frågor kräver lokalkännedom eller att man exempelvis frågar ”locals”. På GPS delen ser ni alltid er egen position på en karta och här gäller det att springa runt i byn och ”ta” så många markerade platser som möjligt vilka är värda olika mycket poäng. Varje plats är också kopplad till ett klurigt uppdrag som aktiveras när ni besöker platsen och här gäller det att lösa uppdraget så kreativt som möjligt.

När tävlingstiden är slut (mellan 5-120 minuter) samlas lagen igen och vinnaren presenteras. Oftast är det den mest kreativa och strategiska gruppen som tillslut får njuta av segerns sötma. Vissa frågor poängbedöms automatiskt av Appen och vissa uppdrag bedöms manuellt av tävlingsledaren, så uppdrag som utförts extra kreativt tilldelas således extra bonuspoäng.

Använd egna telefoner och ladda ner vår App eller låna smartphones av oss!

(Då det finns produkter på marknaden som påminner om vårt spel vill vi poängtera att vår App är en helt egen samt unik produkt som endast saluförs av oss här i Åre.  Appen är speciellt framtagen och utvecklad av oss på Explore Åre och är därmed helt anpassad till Åre by. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om spelets unika utformning.  Jämför oss också gärna med andra eventuella koncept eller upplägg).

Beställ vårt produktblad!

Published by: Rickard Fredriksson, founder of Explore Åre.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author2 Responses to Mobilspel – Spela Åres coolaste spel med din smartphone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial